Een familiebedrijf op snelheid.

In 1980 - in volle crisistijd – werd Mevaco Bouwbedrijf opgericht door ing. Josef Meerschman. Door te volharden en te focussen op maximale kwaliteit ontwikkelde Mevaco Bouwbedrijf zich tot een kwalitatief hoogstaande en gewaardeerde partner van heel wat opdrachtgevers.

Vandaag staat Josef Meerschman nog steeds aan de leiding van dit familiebedrijf, samen met zoon Stijn en dochter Karla.

Van bij de start richtte Mevaco zich op de openbare en industriebouw, waarbij afstand werd genomen van de eenvoudige dozenbouw. Mevaco verkiest de moeilijke projecten, waarin architectuur waarde krijgt en het bedrijf zich kan profileren met hoogstaande kwaliteit.

Inmiddels is Mevaco eveneens een gewaardeerde speler in de bouw van appartementen en worden er jaarlijks een 75-tal appartementen sleutelklaar afgeleverd, zowel voor promotoren en projectontwikkelaars als voor eigen promotieprojecten.

Vandaag biedt Mevaco werk aan 70 eigen medewerkers en beschikt de firma over een erkenning in de klasse 7. Het bedrijf beschikt over 2 ha industriegrond en 5000 m² werkruimtes. Door de gunstige ligging op het industrieterrein in Aalter heeft Mevaco een zeer goede bereikbaarheid een een goede ontsluiting.

Mevaco staat in voor de realisatie van de ruwbouw met eigen personeel, maar biedt de klant wel een totaalconcept aan.

Klanten vinden het belangrijk één centraal aanspreekpunt te hebben en met alle vragen, wensen en opmerkingen terecht te kunnen bij één en dezelfde partner. Op deze manier ontstaat een vertrouwensrelatie en nemen we de klant heel wat werk en problemen uit de handen.

Prefabtechnieken.

Bij de realisatie van haar projecten, opteert Mevaco Bouwbedrijf, voor een combinatie van traditionele en prefab bouwtechnieken.

De prefabelementen, zowel structurele elementen als elementen in architectonisch beton, worden vervaardigd in eigen fabriek. De montage gebeurt eveneens door eigen personeel. Op deze wijze kunnen we bijzonder efficiënt werken, en slagen we er in om de afgesproken bouwtijd en de kwaliteit van onze bouwpartners te respecteren.

Veiligheid.

Mevaco is een moderne onderneming, die naast kwaliteit ook opteert voor een milieubewuste productie. Ook de veiligheid op de werf speelt een belangrijke rol in de bedrijfsfilosofie.

In 1999 verwierf Mevaco het VCA**-veiligheidscertificaat.

Renovatie en herbestemming :

Het fenomeen renovatie en herbestemming van oude gebouwen, laat Mevaco Bouwbedrijf niet onbetuigd en het bedrijf kan op dat vlak een fraaie referentielijst voorleggen. De laatste vijftien jaar werden verschillende renovatieprojecten uitgevoerd in de Gentse binnenstad. Zo ondermeer de renovatie van de historische Oude Vismijn op het Veerleplein.